VINE A CONÈIXER L'OLIVERA

AMB PAU MORAGUES

Dijous 11 de juliol 2024

A les 20 h.

Entrada: gratuïta

L’Olivera, «Un projecte a escala humana que posa en el centre les persones»

Per tal de poder explicar-vos-ho amb més detall i que ho pugueu sentir de primera mà, directament dels protagonistes d’aquesta història, hem organizat una trobada el dijous 11 de juliol a les 20h.

Allà vindrà en Pau Moragas, enòleg de l’Olivera i vice-president del Consell Rector perquè ens expliqui tots els detalls d’aquest meravellós projecte!

L’Olivera és una cooperativa de treball i d’iniciativa social en el món rural i periurbà nascuda el 1974 a Vallbona de les Monges, un petit poble de l’Urgell, i des de 2010 són pagesos també a Can Calopa, a la ciutat de Barcelona.
Treballen les vinyes i les oliveres amb cura i delicadesa per elaborar uns vins i uns olis ecològics que expressen el seu origen, incorporant persones amb dificultats en tot el procés, posant les seves capacitats al servei d’un projecte comú.
Van començar aquesta aventura l’any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya interior de secà, i ara acaben de celebrar els 50è aniversari! En aquell temps s’instal·laren al poble amb la idea de crear una comunitat de vida i treball que, d’una banda, integrés persones amb dificultats, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides i, de l’altra, plantegés una sortida econòmica productiva a partir dels propis valors de la zona.
Aquesta experiència alternativa, socialitzadora i carregada d’utopia busca fórmules de vida i treball humanitzadores, integradores i, en certa manera, dissidents del desenvolupament urbà i industrial. Es tracta d’un projecte col·lectiu en l’àmbit rural, alineat amb altres experiències que succeeixen en diversos llocs d’Europa. El que actualment es coneix com Economia Social i Solidària.
L’economia del grup va voler ser agrària des del principi ­–com la dels veïns del poble- i cooperativa –per les potencialitats d’aquesta forma d’organització. L’eix social està en el nucli del projecte productiu, mitjançant un projecte a escala humana que posa en el centre les persones.
Per això mantenen el treball manual sobre la vinya i les oliveres, etiqueten a mà i numeren una a una les ampolles. Són intèrprets de la terra i treballen aplicant els criteris de l’agricultura ecològica. El seu repte ha estat sempre fer productes que parteixin de l’herència agrària i que siguin el reflex de la seva terra i de la seva gent.
Des del 2010 estan també a Can Calopa, una masia al Parc Natural de Collserola on han recuperat la vinya i elaboren l’únic vi de la ciutat de Barcelona. Un projecte d’agricultura social que també genera oportunitats d’inclusió social per a joves amb necessitats especials. Una experiència que reivindica l’activitat agrícola lligada a les grans ciutats.
El resultat d’aquesta feina és un ventall de vins i olis singulars i honestos i d’una realitat que ens conviden a descobrir.

On som_

C. Dolors Granés, 79

(Entrada C. Bellsolar)

08440 Cardedeu

Catalunya

Contacte_

T 938.711.655

tarambana@tarambana.cat

Horari_

De dimarts a diumenge

de 9 del matí a 1.30 de la nit

Dinars de 13 a 15.15 h

Sopars de 20 a 22.30 h

Esmorzars, vermuts, berenars…

© Tarambana 2021 • Fotos: @stellarotger I @aresmolins • Disseny: @simboliccomunicacio

VINE A CONÈIXER L'OLIVERA

AMB PAU MORAGUES

Dijous 11 de juliol 2024

A les 20 h.

Entrada: gratuïta

L’Olivera, «Un projecte a escala humana que posa en el centre les persones»

Per tal de poder explicar-vos-ho amb més detall i que ho pugueu sentir de primera mà, directament dels protagonistes d’aquesta història, hem organizat una trobada el dijous 11 de juliol a les 20h.

Allà vindrà en Pau Moragas, enòleg de l’Olivera i vice-president del Consell Rector perquè ens expliqui tots els detalls d’aquest meravellós projecte!

L’Olivera és una cooperativa de treball i d’iniciativa social en el món rural i periurbà nascuda el 1974 a Vallbona de les Monges, un petit poble de l’Urgell, i des de 2010 són pagesos també a Can Calopa, a la ciutat de Barcelona.
Treballen les vinyes i les oliveres amb cura i delicadesa per elaborar uns vins i uns olis ecològics que expressen el seu origen, incorporant persones amb dificultats en tot el procés, posant les seves capacitats al servei d’un projecte comú.
Van començar aquesta aventura l’any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya interior de secà, i ara acaben de celebrar els 50è aniversari! En aquell temps s’instal·laren al poble amb la idea de crear una comunitat de vida i treball que, d’una banda, integrés persones amb dificultats, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides i, de l’altra, plantegés una sortida econòmica productiva a partir dels propis valors de la zona.
Aquesta experiència alternativa, socialitzadora i carregada d’utopia busca fórmules de vida i treball humanitzadores, integradores i, en certa manera, dissidents del desenvolupament urbà i industrial. Es tracta d’un projecte col·lectiu en l’àmbit rural, alineat amb altres experiències que succeeixen en diversos llocs d’Europa. El que actualment es coneix com Economia Social i Solidària.
L’economia del grup va voler ser agrària des del principi ­–com la dels veïns del poble- i cooperativa –per les potencialitats d’aquesta forma d’organització. L’eix social està en el nucli del projecte productiu, mitjançant un projecte a escala humana que posa en el centre les persones.
Per això mantenen el treball manual sobre la vinya i les oliveres, etiqueten a mà i numeren una a una les ampolles. Són intèrprets de la terra i treballen aplicant els criteris de l’agricultura ecològica. El seu repte ha estat sempre fer productes que parteixin de l’herència agrària i que siguin el reflex de la seva terra i de la seva gent.
Des del 2010 estan també a Can Calopa, una masia al Parc Natural de Collserola on han recuperat la vinya i elaboren l’únic vi de la ciutat de Barcelona. Un projecte d’agricultura social que també genera oportunitats d’inclusió social per a joves amb necessitats especials. Una experiència que reivindica l’activitat agrícola lligada a les grans ciutats.
El resultat d’aquesta feina és un ventall de vins i olis singulars i honestos i d’una realitat que ens conviden a descobrir.

C. Dolors Granés, 79

(Entrada C. Bellsolar)

08440 Cardedeu

Catalunya

T 938.711.655

tarambana@tarambana.cat

De dimarts a diumenge

de 9 del matí a 1.30 de la nit

Dinars de 13 a 15.15 h

Sopars de 20 a 22.30 h

Esmorzars, vermuts, berenars…

© Tarambana 2021