SEBASTIÀ SERRANO

EL REGAL DE LA LECTURA

Dissabte 14 de gener 2023

12:00 h.

Entrada: gratuïta

Sebastià Serrano serà als Vermuts Literaris aquest dissabte
A les 12h al Tarambana de Cardedeu presentarà ‘El regal de la lectura’

Cardedeu, 10 de gener del 2023. Aquest dissabte, 14 de gener a les 12 del migdia, el catedràtic de lingüística Sebastià Serrano (Creu de Sant Jordi al 2003) serà a l’Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana per presentar El regal de la lectura, un llibre sobre el poder fascinant del llenguatge i de la lectura per a la salut del nostre cervell i per combatre’n l’envelliment.

El llibre gira al voltant del Claude, un home culte, apassionat per l’art i la literatura, que pateix un ictus que el deixa sense capacitat per llegir. Ni una sola paraula. Res. És el primer cas de “ceguesa a la lectura” diagnosticat. El seu misteriós cas desperta l’interès la comunitat científica del París de finals del segle XIX, el centre del món en matèria de neurologia, delerosa de saber què passa al nostre cervell quan llegim i quins efectes té sobre la nostra manera de pensar i de viure.
A partir de la reconstrucció literària del cas real d’en Claude, Sebastià Serrano ens endinsa en l’apassionant món del llibre i la lectura des d’una perspectiva novedosa: la que defensa els beneficis de llegir per al benestar afectiu, emocional i per a la nostra salut i felicitat.

Sebastià Serrano (1944), estudià matemàtiques i filologia a la Universitat de Barcelona, on es doctorà amb una tesi sobre lingüística matemàtica. És catedràtic de lingüística general a la mateixa universitat. Ha publicat diversos estudis i llibres sobre temes de semiòtica, lingüística general, poètica, filosofia teoria de la ciència i, sobretot, teoria de la comunicació.
Ha publicat també les novel·les La paradoxa (1985), descripció del comportament de les paradoxes a la vida quotidiana, i Elogi de la passió pura (1990, premi Ramon Llull). L’any 2003 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Propers Vermuts Literaris
El proper vermut serà el 28 de gener amb l’escriptor Martí Gironell amb qui presentarem El fabricant de records.
Al febrer Marta Orriols presentarà la seva darrera novel·la i al març serà el torn de Regina Rodríguez.
El cicle és un projecte de la periodista Clara M. Clavell i compta amb el suport incondicional del Tarambana i la llibreria Compàs de Cardedeu.

On som_

C. Dolors Granés, 79

(Entrada C. Bellsolar)

08440 Cardedeu

Catalunya

Contacte_

T 938.711.655

tarambana@tarambana.cat

Horari_

De dimarts a diumenge

de 9 del matí a 1.30 de la nit

Dinars de 13 a 15.15 h

Sopars de 20 a 22.30 h

Esmorzars, vermuts, berenars…

© Tarambana 2021 • Fotos: @stellarotger I @aresmolins • Disseny: @simboliccomunicacio

SEBASTIÀ SERRANO

EL REGAL DE LA LECTURA

Dissabte 14 de gener 2023

12:00 h.

Entrada: gratuïta

Sebastià Serrano serà als Vermuts Literaris aquest dissabte
A les 12h al Tarambana de Cardedeu presentarà ‘El regal de la lectura’

Cardedeu, 10 de gener del 2023. Aquest dissabte, 14 de gener a les 12 del migdia, el catedràtic de lingüística Sebastià Serrano (Creu de Sant Jordi al 2003) serà a l’Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana per presentar El regal de la lectura, un llibre sobre el poder fascinant del llenguatge i de la lectura per a la salut del nostre cervell i per combatre’n l’envelliment.

El llibre gira al voltant del Claude, un home culte, apassionat per l’art i la literatura, que pateix un ictus que el deixa sense capacitat per llegir. Ni una sola paraula. Res. És el primer cas de “ceguesa a la lectura” diagnosticat. El seu misteriós cas desperta l’interès la comunitat científica del París de finals del segle XIX, el centre del món en matèria de neurologia, delerosa de saber què passa al nostre cervell quan llegim i quins efectes té sobre la nostra manera de pensar i de viure.
A partir de la reconstrucció literària del cas real d’en Claude, Sebastià Serrano ens endinsa en l’apassionant món del llibre i la lectura des d’una perspectiva novedosa: la que defensa els beneficis de llegir per al benestar afectiu, emocional i per a la nostra salut i felicitat.

Sebastià Serrano (1944), estudià matemàtiques i filologia a la Universitat de Barcelona, on es doctorà amb una tesi sobre lingüística matemàtica. És catedràtic de lingüística general a la mateixa universitat. Ha publicat diversos estudis i llibres sobre temes de semiòtica, lingüística general, poètica, filosofia teoria de la ciència i, sobretot, teoria de la comunicació.
Ha publicat també les novel·les La paradoxa (1985), descripció del comportament de les paradoxes a la vida quotidiana, i Elogi de la passió pura (1990, premi Ramon Llull). L’any 2003 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Propers Vermuts Literaris
El proper vermut serà el 28 de gener amb l’escriptor Martí Gironell amb qui presentarem El fabricant de records.
Al febrer Marta Orriols presentarà la seva darrera novel·la i al març serà el torn de Regina Rodríguez.
El cicle és un projecte de la periodista Clara M. Clavell i compta amb el suport incondicional del Tarambana i la llibreria Compàs de Cardedeu.

C. Dolors Granés, 79

(Entrada C. Bellsolar)

08440 Cardedeu

Catalunya

T 938.711.655

tarambana@tarambana.cat

De dimarts a diumenge

de 9 del matí a 1.30 de la nit

Dinars de 13 a 15.15 h

Sopars de 20 a 22.30 h

Esmorzars, vermuts, berenars…

© Tarambana 2021