ARICA

DOCUMENTAL

Diumenge 30 de gener 2022

19:30 h.

Entrada: 3 euros. Entrada Ă­ntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docs del mes)

ARICA

Lars Edman i William Johansson Kalén
2020
95 min
Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit
Castellà, suec i anglès
SubtĂ­tols: catalĂ  i castellĂ 

Una història d’investigaciĂł impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, cĂ ncers, avortaments no desitjats… les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningĂş no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarĂ  portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.

Més informació a: https://docsbarcelona.com/pellicules/arica

On som_

C. Dolors Granés, 79

(Entrada C. Bellsolar)

08440 Cardedeu

Catalunya

Contacte_

T 938.711.655

tarambana@tarambana.cat

Horari_

De dimarts a diumenge

de 9 del matĂ­ a 1.30 de la nit

Dinars de 13 a 15.15 h

Sopars de 20 a 22.30 h

Esmorzars, vermuts, berenars…

© Tarambana 2021 • Fotos: @stellarotger I @aresmolins • Disseny: @simboliccomunicacio

ARICA

DOCUMENTAL

Diumenge 30 de gener 2022

19:30 h.

Entrada: 3 euros. Entrada Ă­ntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docs del mes)

ARICA

Lars Edman i William Johansson Kalén
2020
95 min
Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit
Castellà, suec i anglès
SubtĂ­tols: catalĂ  i castellĂ 

Una història d’investigaciĂł impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, cĂ ncers, avortaments no desitjats… les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningĂş no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarĂ  portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.

Més informació a: https://docsbarcelona.com/pellicules/arica

C. Dolors Granés, 79

(Entrada C. Bellsolar)

08440 Cardedeu

Catalunya

T 938.711.655

tarambana@tarambana.cat

De dimarts a diumenge

de 9 del matĂ­ a 1.30 de la nit

Dinars de 13 a 15.15 h

Sopars de 20 a 22.30 h

Esmorzars, vermuts, berenars…

© Tarambana 2021