EI NOSTRE CAMÍ CAP A LA CUINA COMPROMESA
Al Tarambana ens sentim molt propers a la terra i a tot allò que fa possible que els nostres plats estiguin farcits de cultura, nutrients i vitalitat. Aquest sentiment és el que ens empeny a treballar per amarar-nos cada vegada més amb la pagesia del Vallès – la més propera dels camps que ens envolten per tota la comarca – així com també amb totes les persones que fan possible la gran diversitat d’aliments que arriben a la nostra cuina.
Des de març de 2014 el Tarambana és restaurant Km0-Slow Food, certificació que distingeix els establiments que treballen amb aliments bons, néts i justos. L’assoliment d’aquesta fita és una mostra més de la feina que venim fent des de fa molt temps.
A la carta d’aquesta temporada trobaràs que totes les verdures i les fruites són ecològiques i de proximitat. Respectem el ritme de la terra i ens adaptem al que els camps ens ofereixen a cada moment. La carn de xai, vedella i porc és ecològica i de ramaders que coneixem i sabem que crien el bestiar amb el màxim de respecte. Els formatges també són una mostra del que ens ofereix el nostre entorn: tots els que tastareu són artesans i locals, res d’industrials! I pel que fa al pa, ens fa molt contents que sigui elaborat amb massa mare i amb farina ecològica.
Ah! I tots els plats on trobeu ous… també són ecològics!
Amb la cervesa, el vi i altres beures com la ratafia, continuem amb la mateixa línia. Treballant amb elaboradors locals i artesans que ens ofereixen productes de molta qualitat a la vora de casa. Regals de la nostra terra que, un cop passats per l’alquímia dels obradors i cellers, esdevenen autèntiques obres d’art.
Finalment també volem dir-vos que el carbó amb què alimentem el nostre forn és d’un projecte social: Carbó d’Ardenya i Gavarres. Consumint aquest carbó de proximitat estem donant suport a una iniciativa local que fomenta la inserció de persones amb risc d’exclusió i col·labora a mantenir els boscos ben gestionats i nets.
Ja sabeu, també, que el Tarambana vol ser, a més, un no parar de programació cultural estable, diversa, popular, propera i gratuïta. L’objectiu, aquí, és apropar a tothom les diferents disciplines artístiques i la cultura popular del nostre poble i del nostre país. Mira els nostres plats: els seus noms són una mostra que la cultura i la gastronomia van molt millor ben agafades de la mà.
Volem deixar el món millor del que l’hem trobat i és per aquest motiu que fem política cultural i política agrària cada dia al plat. Quan menges al Tarambana, a banda de gaudir d’un bon àpat, i potser també d’un bon espectacle, des de Cardedeu estem posant, plegats, un granet de sorra per un món més just i més amable.
 
L’equip del Tarambana

TARDOR 2019