Categoria: L'OLLA.

Diumenge 22 de novembre a les 19:30h

ROBOTS. Les històries d’amor del futur.

Alemanya (2019). 88 minuts.  Anglès, japonès, italià i alemany, subtitulada en català, castellà i anglès.
Direcció: Isa Willinger

Quan Chuck compra Harmony, la seva futura parella robot, poc s’espera que li agradin els llibres i conversar sobre temes transcendentals. A Japó, el robot Pepper arriba a la llar de l’àvia Sakurai per fer-li companyia, però resulta ser força despistat… Els robots son les noves criatures del planeta terra. Estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides?

Des de fa anys que ja treballen als mostradors i recepcions d’empreses, als centres comercials o com a chefs, però ara, humanoides amb intel·ligència artificial s’introdueixen a les nostres llars i a les nostres vides privades. “Amb un IA, has de mantenir una comunicació amb frases curtes i clares”; és el consell que li donen a Chuck quan recull a la seva companya, acabada d’arribar de la fàbrica.

Hi, A.I. ens revela com la convivència amb la intel·ligència artificial afectarà les nostres vides i com els robots, en un futur no molt llunyà, en formaran part. Un impressionant testimoni que ens mostra el futur, avui.

TRÀILER:

:: Sobre la direcció
Isa Willinger
és una cineasta documentalista nascuda a Munic. Va estudiar cinema a la University of Television and Film de Munic i té un màster en Estudis Eslaus i Estudis Americans. Isa va passar un any a la ciutat de Nova York, amb una beca Fulbright, inscrivint-se en programes de cinema i sociologia a la New School University. El 2010 va començar a investigar els edificis constructivistes mentre vivia a Moscou amb una beca del DAAD. Isa ha estat treballant en temes com el gènere, els trastorns socials, els drets humans, la teoria del cinema i la manifestació de la percepció del cinema. Michael Ballhaus va produir un spot social sobre el consum d’energia que ella va escriure i dirigir. Treballa com a educadora de cinema al festival de cinema documental de Munic, i actualment està escrivint un llibre sobre les obres de la cineasta rusa-ucraïnesa Kira Muratova.

:: Premis i festivals
CPH:DOX – Dinamarca, 2020
Hot Docs Alemanya – Alemanya, 2020
IDFA – Països Baixos, 2019

:: Fitxa tècnica
DIRECCIÓ – Isa Willinger
SO – Tim Höfer, Yoshitake Hashimoto
DISTRIBUCIÓ – DocsBarcelona Distribution
PRODUCCIÓ – Stefan Kloos for Kloos & Co. Medien
COPRODUCCIÓ ZDF, Das kleine Fernsehspiel
EDICIÓ – Stephan Krumbiegel, Olaf Voigtlaender
MÚSICA – Robert Pilgram

Entrada: 3 € Entrada íntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docs del mes)