Categoria: L'OLLA.

Diumenge 30 de juny a les 19:30h

LOS REYES

Alemanya, Xile (2018). 78 minuts. V.O. en castellà
Direcció: Bettina Perut, Iván Osnovikoff

Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels.

A la Chola li encanta jugar amb pilotes que va trobant pel parc, les situa a la vora de les piscines on els patinadors fan els seus trucs i les atrapa just abans que caiguin. En Fútbol, el gos més vell, mira a la Chola amb impaciència i lladra per què deixi caure les pilotes. Al mateix moment, però fora de quadre, escoltem les veus dels adolescents parlant de la seva vida i explicant les seves històries, tan aviat còmiques com dramàtiques.

El resultat final és una pel·lícula que retrata un microcosmos ben particular vist des del prisma d’una parella de gossos que s’estimen i que viuen rodejats d’insectes, cotxes, motocicletes i adolescents. Totes aquestes dimensions es relacionen per crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant.

TRÀILER:

:: Sobre la direcció
Des dels seus inicis, l’obra documental que estan realitzant el duo xilè que formen Bettina Perut i Iván Osnovikoff ha destacat pel risc i la creativitat dels temes, el tractament de la imatge i els punts de vista. Amb vuit llargmetratges, el seu recorregut poètic està ple de punts de gir i mutacions que han acompanyat les transformacions tecnològiques i culturals de la seva època, desafiant premisses més estables i conservadores d’allò que s’entén per documental. De la seva filmografia destaquen títols com Chi-chichi Le-le-le Martín Vargas de Chile (2000), Un hombre aparte (2002), Welcome to New York (2006) o Surire (2015). Los Reyes (2018) és el seu últim llargmetratge.

:: Premis i festivals

  • Premi Especial del Jurat a Millor Llarg-Documental, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Nominat al VRPO IDFA Audience Award, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Nominat al Knight Documentary Achievement Award, Miami Film Festival – Estats Units, 2019

:: Fitxa tècnica

Alemanya, Xile (2018). 78 minuts. V.O. en castellà
Direcció i muntatge: Bettina Perut, Iván Osnovikoff
Producció executiva: Maite Alberdi, Dirk Manthey
Fotografia i càmera: Pablo Valdés
Fotografia addicional: Adolfo Mesías
So directe: Iván Osnovikoff
Producció general: Maite Alberdi, Bettina Perut, Iván Osnovikoff
Postproducció imatge: Kiné Imágenes
Coloració: Daniel Dávila
Efectes visuals: Jaime Gándara
Postproducció so: Sonamos
Mescla: Roberto Espinoza
Disseny de so: Jannis Grossmann
Empreses productores: Perut + Osnovikoff, Dirk Manthey Film
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Entrada: 3 € Entrada íntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docdelmes)