Categoria: L'OLLA.

Diumenge 11 de novembre a les 19:30h

OF FATHERS AND SONS

Alemanya, Líban, Qatar, Síria (2017). 98 minuts.
VO en àrab subtitulat en català.
Direcció: Talal Derki

:: La història

DocsBarcelona del Mes presenta Of fathers and sons, el commovedor documental de Talal Derki, que ha conviscut dos anys i mig amb la família d’un pare jihadista, membre de l’antic Front Al-Nusra, la branca d’Al-Qaeda a Síria. Un testimoni únic que mostra la complexitat i la tragèdia que viu el país àrab actualment. La pel·lícula, que ha guanyat el Gran Premi del Jurat al Festival de Sundance, arriba a sales i cinemes d’arreu d’Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes.

“Quan era petit, el pare em va ensenyar a escriure els meus malsons en un paper per tal de no tenir-los més. Ha arribat l’hora d’escriure el malson més llarg que he tingut mai”, afirma Talal Derki, el director sirio-kurd, que ha conviscut durant dos anys i mig amb la família d’Abu Osama, un membre del grup jihadista Al-Nusra, la branca d’Al-Qaeda a Síria, i que lluita contra les tropes del govern del president Bashar Al Assad, en una guerra que ja dura prop de 7 anys i on ja han mort més de 500.000 persones, segons l’Observatori Sirià dels Drets Humans.

La pel·lícula és testimoni de com els fills de Abu Osama, des de ben petits, són entrenats com a paramilitars per convertir-se en soldats de la jihad. Els petits Osama i Ayman creixen sota l’empara d’un pare, que és especialista a desactivar mines i bombes, i que creu profundament en una societat que viu sota les lleis de la xaria. Nens que no deixen de ser nens, tot i viure obligadament en una societat devastada per les doctrines religioses i la guerra. Què suposa pels infants créixer en un ambient d’extrema violència i sectarisme?

El director Talal Derki travessa les línies enemigues al nord de Síria, allà on molt pocs periodistes han arribat, i ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia de dos nens, ens permet comprendre una mica millor la complexitat del conflicte sirià i evidencia l’adoctrinament que reben els infants en zones controlades per organitzacions islamistes radicals. Of fathers and sons és, en paraules del director, un film “sobre violència, guerra i educació” en una Síria devastada física i moralment per la guerra.

TRÀILER: https://www.youtube.com/watch?v=2N1JYl2Jues

:: El director
Talal Derki va néixer a Damasc i viu a Berlín des de 2014. Va estudiar direcció de cinema a Atenes i va treballar com a ajudant de direcció de llargmetratges per a nombroses produccions. També va ser director de diversos programes de la televisió àrab entre el 2009 i el 2011. A més, va treballar com a operador de càmera independent per a la CNN i Thomson & Reuters. Els seus curtmetratges i llargmetratges han estat premiats en nombrosos festivals d’arreu del món. El documental Return to Homs (DocsBarcelona 2014) va obtenir el Premi a la Millor Pel·lícula al festival i també va guanyar el Gran Premi del Jurat al Festival de Sundance el 2014. Aquell mateix any, també va ser membre del jurat internacional d’IDFA.

:: Premis i festivals

 • Gran Premi del Jurat. Sundance Filmfestival – EUA, 2018IDFA – Països Baixos, 2017

  Sheffield Documentary Fest – Regne Unit, 2018

  Secció Oficial Panorama. DocsBarcelona – Espanya, 2018

  Premi DocEdge, Documentary Edge Festival – Nova Zelanda, 2018

  Premi Center for Documentary Studies Filmmaker i Menció Espacial, Full Frame Documentary Film Fest – EUA, 2018

  Premi Millor Llargmetratge, DocumentaMadrid – Espanya, 2018

  Fritz-Gerlich-Preis, Munich Film Fest – Alemanya, 2018

  Premi Millor Pel·lícula, SWR Doku Festival – Alemanya, 2018

  Sarasota Film Fest – EUA, 2018

  Minneapolis St.Paul Film Fest – EUA, 2018

  CPH:DOX – Dinamarca, 2018

  Visions du Reel – Suïssa, 2018

  Docpoint Tallin – Estònia, 2018

  Luxembourg City FF – Luxemburg, 2018

  Zagrebdox – Croàcia, 2018

  Thessaloniki DFF – Grècia, 2018

  One World – República Txeca / Romania, 2018

:: Fitxa tècnica

Direcció: Talal Derki

Muntatge: Anne Fabini

Fotografia: Kahtan Hasson

Música: K.S. Elias

Producció: Ansgar Frerich, Eva Kemme, Tobias Siebert, Han Robert Eisenhauer

Coproducció: Talal Derki

Producció executiva: Dan Cogan, Jenny Raskin, Geralyn White Dreyfous

Una producció de: BASIS BERLIN Filmproduktion

Una coproducció amb: Ventana Film, Cinema Group Production

Amb la col·laboració de: Impact Partners

Entrada: 3 € Entrada íntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docdelmes)