Categoria: L'OLLA.

Documental suspès pel tancament obligatori dels restaurants durant la segona meitat d’octubre
__
Diumenge 18 d’octubre a les 19:30h – Nova projecció de “Marwa. Petita i valenta.”

Dina Naser

MARWA. PETITA I VALENTA.

Marwa. Petita i valenta, (títol original, “Tiny Souls”) és un retrat fílmic rodat al llarg de 4 anys que ens mostra la vida en un camp de refugiats des de la perspectiva dels infants. Veiem a la petita Marwa desenvolupar-se fins a convertir-se en adolescent, en un ambient llunyà i diferent d’on va néixer. Quin és el destí que els espera a les famílies refugiades? Com s’enfronten els infants al futur incert que els espera?

2019
85 min.
Jordània i Qatar
àrab
Subtítols: català i castellà
Sinopsi

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén res de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l’adolescència la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.
La Marwa s’ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l’escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva possible associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat completament desconeguda per ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.
En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides.
Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l’enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d’haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.
Segons l’Observatori Sirià dels Drets Humans, la guerra de Síria ha provocat més de 370.000 morts i més de 5,6 milions de refugiats. Segons ACNUR, gairebé 700.000 han acabat dins les fronteres de Jordània, el país veí, però només el 20% han trobat sostre en els campaments de refugiats de Zaatari i Azraq, com és el cas de la Marwa i la seva família. El 93% viuen per sota el llindar de pobresa.
Marwa. Petita i valenta, (títol original, “Tiny Souls”) és un retrat fílmic rodat al llarg de 4 anys que ens mostra la vida en un camp de refugiats des de la perspectiva dels infants. Veiem a la petita Marwa desenvolupar-se fins a convertir-se en adolescent, en un ambient llunyà i diferent d’on va néixer.
Quin és el destí que els espera a les famílies refugiades? Com s’enfronten els infants al futur incert que els espera?

Sobre la direcció

DINA NASER – Directora

Dina Naser és una directora i productora jordana d’arrels palestines, llicenciada en Art i Disseny Gràfic. L’any 2013 va cursar el Màster en Direcció Documental del programa Docnomads, que es duu a terme entre Lisboa, Budapest i Brussel·les. Posteriorment va seguir la seva passió pel cinema i es va obrir camí a través de diverses produccions de televisió com Sesame Street, i produccions cinematogràfiques com The Cut de Fatih Akin i Inchallah d’Anaïs Barbeau-Lavalette. D’ençà que dirigeix i produeix de forma independent, la seva obsessió ha sigut documentar històries de persones aparentment comunes però que a poc a poc es descobreixen com a inusuals. Els temes que tracta sovint tenen relació amb la seva terra natal, Palestina, de manera que s’apropa amb molt d’amor a comunitats i ecosistemes humans molt diversos.

TRÀILER:

Premis i festivals

CPH:DOX – Dinamarca, 2019
Best of Fest · IDFA – Països Baixos, 2019
Premi Human Rights · Dokufest International Documentary and Short Film – Kosovo, 2019
Sheffield Doc/Fest – Regne Unit, 2019
Fitxa tècnica
DIRECCIÓ – Dina Naser
SO – Antonio Dalmasso
DISTRIBUCIÓ – DocsBarcelona Distribution
PRODUCCIÓ – Dina Naser
COPRODUCCIÓ – Khaled Haddad, Palmyer Badinier
CÀMERA – Hasan Abu Hammad, Dina Naser
MÚSICA – Ronald Heu
EDICIÓ – Najwa Khachimi, Qutiba Barhamje

Entrada: 3 € Entrada íntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docs del Mes)