Categoria: L'OLLA.

BELDA & SANJOSEX presenten CÀNTUT
(dins els actes de la FESTA DE LA RATAFIA)

ENTRADA TAQUILLA: 12€ (Aportació íntegra per als artistes)
ENLLAÇ ENTRADES ANTICIPADES (10€): https://www.ticketea.com/entradas-concierto-belda-sanjosex-a-cardedeu/?published=true

El músic empordanès Carles Sanjosé és conegut per ser l’ànima del grup Sanjosex, on escriu, canta i toca la guitarra. Després d’anys de coneixença i respecte mutu, ara s’ha aliat amb l’acordionista vallesà Carles Belda (bregat en mil aventures: Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc…) en un nou projecte que neix per recuperar cançons que pervivien tan sols en la tradició oral.
Els dos Carles s’han submergit de ple en el cançoner online  Càntut: Cançons i músiques dels avis, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Actualment aplega més de mil enregistraments… i els nostres protagonistes sostenen que se’ls han escoltat tots per escollir les quinze cançons que han esdevingut la matèria prima d’un disc que, en clau d’homenatge, han batejat amb el mateix nom que el cançoner.
Entre aquestes cançons regna la més pura diversitat temàtica. Cançons de bandolers (“Serrallonga”) al costat de temes místics (“El divino vull cantar”) o històries tan corprenedores com “La dida”. O diverses cares de l’amor (“El pardal”, “Morir d’amor”). En clau musical, hi conviuen des de passatges hipnòtics (“Per l’aliment del bon vi”) fins la senzillesa de “La vella filosa” o “El pomeró”.