Categoria: L'OLLA.

Diumenge 22 de setembre a les 19:30h

WOMANHOOD
(IN SEARCH OF MY WOMANHOOD)

Alemanya (2018). 90 minuts.  VO en alemany, anglès, kuria i suahili, subtitulada en català.
Direcció: Beryl Magoko

Amb 10 anys, la Beryl Magoko era una nena que creixia en un poble rural de Kenya i pensava que totes les nenes del món havien de ser “circumcidades” a través de la Mutilació Genital Femenina (MGF), com un simple ritual de pas de la infantesa a la vida adulta i, sobretot, d’acceptació dins de la seva comunitat. Ningú la va advertir del patiment físic i emocional que això li suposaria en el futur.

Avui dia, la Beryl, directora del documental, sap que la cirurgia reconstructiva és una possibilitat real amb què podria recuperar el que un cop va perdre, però no està segura si l’ajudarà a sentir-se millor. I si torna a cometre un error terrible? Està preparada per afrontar el seu trauma?

In search of my womanhood és un viatge emocional a cavall entre Alemanya i Kenya, en què Magoko comparteix les seves sensacions més íntimes, profundes i silenciades amb altres dones víctimes de la MGF i, per primera vegada, també ho fa amb la seva mare. És possible que en aquest procés catàrtic se solidaritzin les unes amb les altres?

TRÀILER:

:: Sobre la direcció
Beryl Magoko és una cineasta kenyana establerta a Alemanya. La seva primera pel·lícula, The cut (2012), va rebre diversos guardons, entre ells el premi a Millor Llargmetratge al London Feminist Film Festival. Després de llicenciar-se en Ciències de la Comunicació a la Kampala University d’Uganda, es va mudar a Alemanya per seguir creixent com a cineasta a l’Academy of Media Arts Cologne. In search of my womanhood és el seu projecte de final de carrera i es va estrenar a Leipzig, on va guanyar el Premi del Públic –Leipziger Ring-, tot seguit a IDFA, el Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam, on es va endur el Premi Millor Documental d’Estudiants i, per últim, al DocsBarcelona, on va guanyar el Premi del Jurat al Nou Talent.

:: Premis i festivals

  • Premi Millor Documental d’Estudiants, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Premi Filmpreis Leipziger Ring, Dok Leipzig – Alemanya, 2018
  • Premi Nou Talent, DocsBarcelona – Espanya 2019

:: Fitxa tècnica

Alemanya (2018). 90 minuts.  VO en alemany, anglès, kuria i suahili, subtitulada en català.
Direcció: Beryl Magoko
Fotografia: Jule Katinka Cramer
Edició: Fani Schoinopoulou BFS
So: Malin Schmid, Johannes von Barserwisch
Disseny de so: Tim Elzer
Música: Matthias Wittwer
Producció: Beryl Magoko, Jule Katinka Cramer, Academy of Media and Arts Cologne
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Entrada: 3 € Entrada íntegra per DOCSBARCELONA (Organitzadors del Docdelmes)